Logg inn
 

Innlogging for registrerte brukere

Registrer ny bruker Glemt passord?
 
 
 
 
 

Aktuelt

 

Ramsløk - Skogbunnens egen hvitløk

Ramsløk har lange tradisjoner som matplante, og de siste årene har planten blitt stadig mer ettertraktet.

Ramsløk (Allium ursinum) er en viltvoksende løkart som finnes langs kysten fra Østfold til Trøndelag. Der den finnes vokser den gjerne i store mengder og danner et lysegrønt teppe over skogbunnen. I hagen kan man dyrke ramsløk helt nord til Finnmark, så dette er en hardfør plante! Vær klar over at den enkelte steder kan spre seg kraftig, særlig i fuktig jord, så det kan være lurt å avgrense den litt dersom du planter den i hagen.

Bladene til ramsløk likner til forveksling på liljekonvall, så pass på at du ikke tar feil ettersom liljekonvall er svært giftig! Ramsløk lukter sterkt av hvitløk; det gjør ikke liljekonvall. I tillegg er blomstene ulike: ramsløk har stjerner, mens liljekonvall har duftende klokker.

Ramsløk kan brukes omtrent som hvitløk; i supper, salater, pai, pesto og mye annet. Under finner du oppskrift på ramsløksmør; dette er glimrende tilbehør til sommerens grillmat!

 

Ramsløksmør:

150 g meierismør
Ca 50 Ramsløkblader
Litt presset sitronsaft

Kjør det hele i foodprocessor til du får en fin, grønn masse (om du ønsker en litt mildere smak kan bladene forvelles). Smøret holder seg godt i kjøleskapet, men det kan være lurt å dele i passelige porsjoner og putte i fryseboksen. Da kan du ta opp når det passer, så har du nydelig tilbehør både til kjøtt og fisk!

 

Har du glemt ditt passord?

Du vil motta en epost med dine brukerdetaljer etter du har fylt ut din registrerte epost.